Експорт нафти з Ірану досяг шестимісячного максимуму

Понеділок, 14 грудня 2015, 16:31

Експорт нафти з Ірану в грудні досяг свого шестимісячного максимуму.

Про це пише ТАСС з посиланням на агентство Tasnim.

"Експорт нафти з Ірану в грудні наблизився до позначки 1,26 млн барелів на день, - відзначає агентство. - Таким чином, показник досяг свого шестимісячного максимуму".

Найбільшим імпортером іранської нафти залишається Китай, який на поточний момент купує у Ірану 460 тисяч барелів на добу. Друге місце - за Індією, що імпортує 203 тисяч барелів на день.

Реклама:

Південна Корея закуповує в грудні 189 тисяч барелів нафти і конденсату. Японія купила в грудні 188 тисяч барелів на день, продемонструвавши найвищий показник з квітня, коли вона імпортувала 177 тисяч барелів.

Як неодноразово заявляли представники керівництва іранського міністерства нафти, країна готова збільшити експорт енергоносія на 500 тисяч барелів день відразу після скасування санкцій і наростити його ще принаймні на 500 тисяч барелів упродовж наступних п'яти-шести місяців.

Очікується, що санкції відносно Тегерана повинні бути зняті з початком реалізації ядерної угоди, укладеної в липні у Відні Іраном і "шісткою" (п'ять постійних членів РБ ООН і Німеччина).

Представник Ісламської Республіки в МАГАТЕ посол Реза Наджафі висловив сподівання, що реалізація ядерної угоди розпочнеться наприкінці грудня - початку січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!