Україна у 2015 році втратила вантажопотік білоруської нафти - Пивоварський

Понеділок, 14 грудня 2015, 14:59

У 2015 році Україна втратила вантажопотік білоруської нафти залізницею через людський фактор в "Укрзалізниці".

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Відповідаючи на питання про транзит в цілому, міністр зазначив, що цього року Україна втратила вантажопотік білоруської нафти залізницею.

"Втрачено цьогоріч вантажопотік білоруської нафти залізницею через людський фактор в "Укрзалізниці". Не надали вчасно знижки на транзит для вантажовідправника і нафта пішла на Балтику", - уточнив Пивоварський.

Реклама:

За його словами, Україна втратила вантаж не тільки на залізниці, а й в порту, оскільки перевалка йде через залізницю в морський порт Одеса, тобто це був би і дохід порту.

"Це, повторюся, був суто людський фактор - хтось в "Укрзалізниці" вирішив, що ця знижка білорусам не дуже цікава і ми втратили 2 млн тонн вантажу. А ось Прибалтика із задоволенням забрала його собі", - уточнив він.

На думку Пивоварського, в 2016 році білоруси повинні повернутися.

"Ми зараз стали дуже гнучкими в плані тарифоутворення, для того, щоб повернути транзитні потоки. Плюс ми досить активно зараз проводимо переговори з казахами для того, щоб повернути частину вантажів, які залізницею переорієнтувалися на Росію, Білорусь і далі в Європу. Дуже активно ведемо обговорення з нашими сусідами по Чорноморсько-Каспійському басейну для того, щоб запустити комбіновані перевезення залізницею і морським транспортом ", - підсумував міністр.

Нагадаємо, 11 грудня стало відомо, що міністр інфраструктури Андрій Пивоварський йде у відставку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: