"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ вивезла "вишки Бойка" подалі від України в свої територіальні води

Понеділок, 14 грудня 2015, 14:34

Майже через два роки після анексії Криму Росія вирішила перевезти самопідйомні бурові установки В-312 і В-319 у свої територіальні води.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Чорноморнафтогазу".

"У зв'язку зі складною міжнародною обстановкою, ризиками втрати життєво важливих активів ГУП РК "Чорноморнафтогаз" - двох сучасних бурових установок У-312 і В-319 загальною вартістю більше 25 мільярдів рублів, було здійснено їх перестановка з Одеського газового родовища в територіальні води РФ", - йдеться у повідомленні.

В даний час обидві бурові установки знаходяться в територіальних водах Російської Федерації, їх безпека забезпечена, зазначили в компанії.

Реклама:

Як відомо, бурові платформи, закуплені "Чорноморнафтогазом" також називають "вишками Бойка" на честь колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойко.

У 2011 році "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові платформи за ціною 400 мільйонів доларів кожна. У першому тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми.

Ціна платформи (400 мільйонів доларів) виявилася на 150 мільйонів доларів вище, ніж у виробника. У другому тендері взяли участь три посередники. ЗМІ стверджували, що ринкова ціна другої платформи також коливається близько 200 мільйонів доларів.

Переможцем виявилася "Ризька судноверфь" з ціною близько 400 мільйонів доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!