РФ відновила постачання курятини в ЄС

Понеділок, 14 грудня 2015, 14:19

Після річної перерви Росія відновила сертифікацію російської продукції з м'яса птиці для поставок до Євросоюзу.

Про це повідомляє прес-служба Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду, пише "ЛігаБізнесІнформ".

"Росія з 10 грудня відновила сертифікацію птахівничої продукції для поставок до країн ЄС", - сказала офіційний представник Россільгоспнагляду Юлія Мелано.

Повідомляється, що зараз поновлюються поставки російської продукції відповідно до вимог, визначених регламентом Європейської комісії.

Реклама:

Атестованим підприємствам Росії дозволяється експорт до ЄС м'яса птиці, яєць (тільки клас Б) і продуктів, що складаються з або містять м'ясо птиці та одомашненої дикої птиці, підданої "обробці А".

Також дозволяється експорт з Росії побічних продуктів тваринництва, що складаються з або містять сировину з птиці, якщо це сировина відповідає вимогам до імпортної продукції зі свіжого м'яса птиці.

Згідно з даними Россільгоспнагляду, зараз право на постачання м'яса птиці в ЄС мають два підприємства компанії "Пріосколье", "Брянський бройлер" (донька холдингу "Міраторг"), а також "Краснобор" і "Перепелкіне" і "Жоев".

Нагадаємо, з вересні 2014 Росія ввела самообмеження на сертифікацію і поставку м'яса птиці і яєць в ЄС через пташиного грипу в Алтайському краї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!