"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Приват" Коломойського продовжує намагання збагатитися державним коштом - Пасішник

Понеділок, 14 грудня 2015, 11:24

Керівництво Кременчуцького НПЗ штучно блокує повернення нафти держкомпаніі, посилаючись на уявну заборгованість 375 мільйонів гривень за оренду резервуарів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Андрій Пасішник. 

Приват продовжує намагання збагатитися державним коштом!Новий керівник Укртранснафти звернувся до Укртатнафти (Кременчу...

Posted by Андрей Пасишник on 14 декабря 2015 г.

"У п'ятницю було отримано очікувану відповідь - керівництво Кременчуцького НПЗ штучно блокує повернення нафти держкомпаніі, посилаючись на уявну заборгованість 375 мільйонів гривень за "оренду резервуарів", - пише Пасішник.

Реклама:

Зокрема, він звернув увагу на те, що "Укртранснафта" згідно з умовами договору оренди - розірвало його та відповідно припинило сплату з квітня 2015. До квітня 2015, було сплачено більше 200 мільйонів гривень.

"Завтра, в господарському суді Києва відбудеться чергове засідання за позовом "Укртатнафти" щодо примусового стягення "заборгованості", – написав Пасішник.

Крім того, як написав виконавчий директор, балансова вартість технологічної нафти в середньому складає 534 гривні за тонну.

"На Кременчуцькому НПЗ штучно утримується 239тисяч тонн, балансовою вартістю близько 128 мільйонів гривень. Тобто, "патріоти" намагаються заробити на державі чотири балансові вартості технологічної нафти, або 1/3 ринкової вартості", - підрахував Пісішник.

За його словами, якщо правоохоронні органи негайно не втрутяться до цієї оборудки - державі просто нічого буде повертати - і всю нафту заберуть примусово в якості відшкодування "уявних послуг з оренди резервуарів".

Нагадаємо, члени загальних зборів акціонерів 26 листопада призначили колишнього акціонера мережі автозаправних станцій "Вік-Ойл" Миколу Гавриленка на посаду гендиректором "Укртранснафта".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: