"Укренерго" дискваліфікувало одного з претендентів на участь у тендері

Понеділок, 14 грудня 2015, 10:23

НЕК "Укренерго" дискваліфікувало одного з п'яти претендентів на участь у тендері із закупівлі трансформаторного обладнання,

Про це повідомив в.о. глави компанії Всеволод Ковальчук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Не допустили одного учасника у зв'язку з фальсифікацією фінансової звітності. Хардкор однозначний", - написав він.

За даними екс-члена Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Андрія Геруса, "Укренерго" не допустило до участі в тендері ТОВ "Квант-Сервіс" (Полтава, представник Hyundai).

Реклама:

"Прихід Hyundai ("Квант-Сервіс") виявився несподіванкою (для керівництва "Укренерго"). Тим більше нещодавно вони (Hyundai) вже виграли тендер на поставку трансформатора "Центренерго", де конкурентами були дві запорізькі компанії. Зараз занадто великий тендер, щоб ризикувати, тому "Укренерго" просто не допустило Hyundai показувати свої ціни", - вважає Герус.

Як повідомлялося, ПАТ "Запоріжтрансформатор", представництва ABB і Siemens в Україні, Daewoo International Corporation і ТОВ "Квант-Сервіс" (Полтава) подали заявки на участь у тендері із закупівлі трансформаторного обладнання НЕК "Укренерго".

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.

НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!