Обсяг шахрайства при онлайн-покупках збільшився на 30%

Неділя, 13 грудня 2015, 14:34

За 2015 кількість шахрайських платежів збільшилася на 30% в порівнянні з попереднім роком.

Про це повідомляється в звіті компанії ACI Worldwide, пише SecurityLab.

Фахівці ACI проаналізували дані про сотні мільйонів транзакцій від великих роздрібних торгових мереж.

За даними експертів, загальна кількість шахрайських платежів збільшилася. Якщо в 2014 році кожен 114-й платіж був здійснений зловмисниками, то в нинішньому році шахрайської є кожна 86 транзакція.

Реклама:

Причина полягає в переході покупців до онлайн-платежів і занадто повільна реакція банків на виявлення несанкціонованих транзакцій.

Тим не менш, перехід на більш безпечні банківські картки з чіпами EMV дозволив посилити контроль за проведеними платежами і змусив шахраїв сконцентрувати зусилля на інтернет-магазинах.

Крім того, експерти повідомляють про те, що в даний час шахраї стали частіше здійснювати покупки від імені жертв, але витрачати менше грошей. Середня сума однієї несанкціонованої покупки знизилася з 282 доларів в 2014 році до 273 доларів в нинішньому році.

Зловмисники сконцентрувалися на цифрових завантаженнях (подарункових картах, ваучерах і т.д.) - в даний час частота шахрайства в цій сфері сягає 9,55%.

Високі показники шахрайства спостерігаються у сфері послуг швидкої (6,57%) і міжнародного (2,38%) доставки, а також онлайн-покупок (2,15%).

Під час святкового сезону очікується різкий сплеск активності шахраїв, особливо у сфері онлайн-шопінгу - за прогнозами експертів, приблизно на 28%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: