"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аналітики назвали валюту, яка стане лідером ринку в 2016 році

Неділя, 13 грудня 2015, 10:50

Зростання курсу японської ієни може стати максимальним серед основних світових валют в 2016 році.

Про це заявили аналітики банків Morgan Stanley і JPMorgan Chase, пише Finance.ua з посиланням на Bloomberg.

Зростаючий профіцит рахунку поточних операцій обмежує здатність Банку Японії знизити курс ієни за рахунок кредитно-грошового стимулювання, і основними двигунами зростання японської економіки в наступному році стануть збільшення держвитрат і структурні реформи.

"Ми думаємо, що ієна буде сильнішою від долара", – говорить начальник відділу валютної стратегії Morgan Stanley Кельвін Це. За прогнозами банку, ієна подорожчає до 115 за долар до кінця 2016 року.

Реклама:

"У наступному році ієна стане найсильнішою валютою серед 10 основних валют економік світу", – вважає глава відділу досліджень японського ринку в JPMorgan Chase Тору Сасакі. Його банк дає "бичачий" прогноз на японську валюту серед 50 фінкомпаній, опитаних Bloomberg - 110 ієн за долар до кінця наступного року.

З 2011 року ієна подешевшала в парі з доларом США майже на 40%, однак в поточному році її зниження склало всього 3% проти падіння на 36% за попередні три роки.

Разом з тим аналітики Goldman Sachs, автори одного з найбільш песимістичних прогнозів на курс євро, переглянули свої очікування в бік підвищення. Тепер вони очікують, що єдина європейська валюта буде торгуватися на рівні $1,07, $1,05 і $1 в найближчі три, шість і дванадцять місяців відповідно.

Раніше експерти банку прогнозували, що курс євро і долара зрівняється вже до кінця 2015 року, однак, як повідомляється в заяві Goldman, його аналітики "суттєво помилилися в прогнозах на минуле засідання Європейського центрального банку", коли оголошені додаткові стимулюючі заходи Центробанку розчарували багатьох учасників ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!