"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київенерго: борг споживачів за світло сягнув майже 900 мільйонів

Субота, 12 грудня 2015, 15:38

Станом на 1 грудня борг споживачів столиці за електроенергію перед ПАТ "Київенерго" перевищив 894,6 мільйона гривень

Про це повідомляє прес-служба енергокомпанії.

"У листопаді приріст заборгованості за електроенергію продемонстрували всі категорії споживачів. Однак найбільше збільшили борги підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності (зокрема, КП "АК "Київводоканал" та інші), ЖЕО та населення", - йдеться в повідомленні.

Так, борг "Київводоканалу" зріс до 373,2 мільйона гривень, борги ЖЕО – до 113 мільйонів гривень.

Реклама:

Відзначається, що найбільшу заборгованість накопичили комунальні підприємства управління житлового господарства (КП УЖГ) Святошинського району Києва – 26,3 мільйона, КП УЖГ Дарницького району – 13,2 мільйона та КП УЖГ Дніпровського району – 12,9 мільйона гривень.

Борг населення станом на 1 грудня зріс до 190,9 мільйона гривень.

"Найгірші розрахунки за спожиту електроенергію в листопаді продемонстрували споживачі Дарницького району (борг 26 мільйонів), Солом’янського (21,2 мільйона) та Деснянського (20,7 мільйона) районів. 

Компанія закликає киян не накопичувати борги за електроенергію та уважно застосовувати тариф від Національного регулятора, який змінився з 1 вересня.

"Від своєчасної оплати рахунків за електроенергію безпосередньо залежить модернізація електричних мереж та електричного обладнання столиці та як результат – якість надання послуг з електропостачання", - підсумували у "Київенгерго".

Українська правда.Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: