"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новий європейський фонд готовий інвестувати в українські стартапи

Субота, 12 грудня 2015, 11:31

Берлінський венчурний фонд Paua Ventures закрив перший раунд пошуку фінансування у розмірі 45 млн доларів і розширює географію роботи.

Про це пише AIN.UA.

Головний фокус фонду - SaaS- і PaaS-стартапи, в тому числі у Східній Європі і, зокрема, в Україні.

Незабаром фонд планує закрити другий раунд і додатково отримати до 20 млн доларів коштів, загальний обсяг яких складе 65 млн доларів.

Реклама:

Фонд Paua Ventures був заснований в Берліні в 2010 році і спочатку працював виключно за рахунок коштів керуючої команди. На той момент обсяг фонду становив 2 млн доларів.

Незважаючи на порівняно невелику суму, фонду вдалося досягти успіхів і інвестувати в низку швидкозростаючих стартапів, наприклад, Amorelie і Flaconi, обидва з яких були продані медіа-компаніям Pro7Sat1 і Producteev, відповідно.

Спочатку фонд працював у Німеччині, Австрії та Швейцарії, але з новим обсягом фінансування керуючі партнери вирішили звернути увагу на країни Балтії та Східної Європи. На рахунку у фонду вже є інвестиції в польський стартап Tylko і естоно-американську CRM-систему Pipedrive.

Примітно, що одним із засновників Pipedrive є естонський підприємець Рагнар Саас, частий гість в Україні.

На питання про те, наскільки серйозно Paua Ventures розглядає українські проекти у своїх планах, у фонді відповіли, що не займають проактивної позиції по цьому регіону, однак готові в нього інвестувати точно так само, як і в інші, залежно від потоку проектів.

Нагадаємо, що нещодавно Торгово-промислова палата України запустила проект "Україна шукає стартапи", в рамках якого планує інвестувати до 2 млн грн в окремий бізнес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!