Автозаводи в Петербурзі можуть зупинитися через санкції проти Туреччини

П'ятниця, 11 грудня 2015, 16:15

Віце-губернатор Санкт-Петербурга Сергій Мовчан звернувся з проханням до першого заступника голови Федеральної митної служби Володимира Малініна розблокувати ввезення з Туреччини комплектуючих для машинобудівних підприємств міста.

Про це "Інтерфаксу" розповіло джерело, знайоме з текстом листа, спрямованого на адресу митниці 9 грудня.

"Автомобільна промисловість залишається однією з провідних галузей промисловості Санкт-Петербурга. У місті розміщені виробництва провідних світових автовиробників: Тойота, Ніссан, Хендай, Сканія, МАН, а також постачальників автокомпонентів", - цитує співрозмовник агентства рядки з документа.

Віце-губернатор пише, що після введення в дію указу президента про санкції проти Туреччини автопідприємства та їх постачальники зіткнулися зі значним терміном оформлення вантажів, що ввозяться з Туреччини, на Балтійській, Санкт-Петербурзькій, Пулковській та інших територіальних митницях.

Реклама:

При цьому під 100% перевірку підпадають товари, що не входять до переліку санкційної продукції.

З аналогічними проблемами, за його словами, стикаються й інші петербурзькі промислові підприємства, зокрема, ВАТ "Силові машини", ТОВ "БСХ Побутові прилади".

"В обставинах збереження негативної ситуації, пов'язаної з неотриманням вантажів і нерегулярністю поставок комплектуючих і сировини, підприємства будуть змушені найближчим часом зупинити діючі виробництва", - попереджає віце-губернатор в листі.

Як відомо, після того, як турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24, Росія 28 листопада ввела санкції проти Туреччини. Зокрема, було припинено роботи над "Турецьким потоком".

Нагадаємо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перш ніж його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!