"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ вирішив ліквідувати ПАТ "Банк Велес"

П'ятниця, 11 грудня 2015, 11:34

Національний банк 10 грудня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Банк Велес" за здійснення ризикової діяльності, систематичні порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначається, у вересні поточного року Нацбанк запобіг спробі вивести за кордон близько 460 млн доларів за документами, що мають ознаки фіктивності. Ця невдала спроба стала підставою для проведення інспекційної перевірки банку з питань фінансового моніторингу.

Під час перевірки були виявлені факти здійснення банком ризикової діяльності та ціла низка операцій, характер яких дає підстави вважати, що вони були спрямовані на:

Реклама:

- уникнення виконання вимог та обмежень, передбачених банківським, валютним законодавством, законодавством з питань фінансового моніторингу;

- участь банку (надання банком послуг) у проведенні фінансових операцій, метою яких є виведення капіталів (зокрема повʼязаних ізпереказом коштів за кордон тощо);

"Близько 90% всіх операцій, що здійснювались банком, були саме такими. За неповний рік їх обсяг перевищив 100 млн. дол. Крім того, значний обсяг операцій проведено з використанням підроблених документів", - йдеться у повідомленні регулятора.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!