У Путіна спрогнозували ціни на нафту до 2022 року

П'ятниця, 11 грудня 2015, 10:44

У найближчі сім років ціна на нафту буде знаходиться в коридорі 40-60 доларів за барель.

Про це в п'ятницю заявив заступник міністра фінансів Росії Максим Орєшкін, передає РБК.

Ціни на газ, за його словами, будуть відв'язувати від цін на нафту і навпаки, оскільки нафтові котирування найближчим часом будуть орієнтуватися на газові, додав Орєшкін.

Він також додав, що російська економіка адаптувалася до цін на нафту в 40 доларів за барель, тому причин очікувати 100 руб за долар немає.

Реклама:

За словами Орєшкіна, падіння економіки носить структурний характер.

"Зміни відбуваються в напрямку більш високого, а не більш низького економічного зростання. Ситуація повинна нормалізуватися, структурний падіння закінчиться ", - сподівається Орєшкін.

Він додав, що єдиний ризик, який зараз залишається, це ризик дефіциту бюджету.

Ціни на нафту в п'ятницю продовжили зниження і втрачають за підсумками тижня більше 8% на тлі даних про збільшення обсягу видобутку країнами ОПЕК.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures в ході торгів падала сьогодні до 39,38 доларів за барель.

Вперше ціни на нафту впали нижче 40 доларів за барель у вівторок, ніж оновили мінімум з 2009 року.

Як випливало з жовтневої доповіді голови Міненерго Олександра Новака, економіка російських компаній дозволяє їм заробляти і при ціні на нафту нижче 50 доларів за барель, але при діючій системі оподаткування з такими цінами у них не залишається коштів вкладатися в розробку нових родовищ.

Консервативний сценарій Мінекономрозвитку на 2016-2018 роки виходить з прогнозу ціни на нафту в 40 доларів за барель, заявляв в жовтні заступник голови Мінекономрозвитку Олексій Ведев.

За його словами, нафта за 40 доларів протягом трьох найближчих років означає повторний шок для російської економіки, і досягнення докризового рівня відбудеться не раніше 2020 року.

Перший шок економіка зазнала з середини 2014-го і до початку 2015 року, коли нафта подешевшала вдвічі - більш ніж з 100 до 50 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!