"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк у Раді похвалився зростанням золотовалютних резервів

П'ятниця, 11 грудня 2015, 10:32

Яценюк похвалився, що золотовалютні резерви України за час його правління зросли до 13 мільярдів доларів.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді.

"Тоді коли ми з вами взяли владу завдяки спільній волі українського народу, обсяг золотовалютних резервів в Україні становив всього навсього 6 мільярдів доларів. Сьогодні обсяг золотовалютних резервів центрального банку країни становить 13 мільярдів доларів",  - зазначив Яценюк.

За його словами, йому вдалося стабілізувати ситуацію в банківському секторі.

Реклама:

"Нам вдалося зробити так, щоб фінансова система почала активно працювати", - підсумував він.

Нагадаємо, за попередніми даними міжнародні резерви України на 1 грудня 2015 року становили 13,148 млрд доларів в еквіваленті.

У НБУ повідомили, що зростання резервів відбулося, незважаючи на необхідність здійснити платежі уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті.

"На ці цілі було витрачено 129,0 млн доларів (крім платежів на користь МВФ), у тому числі 34,9 млн доларів - на обслуговування за облігаціями зовнішньої державної позики та державними цінними паперами. Також 55,5 млн доларів було спрямовано на платежі уряду та Національного банку на користь МВФ", - повідомляє регулятор.

 Крім того, в листопаді Національний банк проводив інтервенції для згладжування коливань на міжбанківському валютному ринку. Протягом місяця було продано 143,1 млн доларів. З них на аукціонах - 130,4 млн доларів, за адресними інтервенціями - 12,7 млн доларів.

Наразі обсяг міжнародних резервів України є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Уряду та Національного банку України.

Як відомо, раніше Національний банк України погіршив прогноз щодо стану міжнародних резервів Національного банку до кінця року через затримку кредитів МВФ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: