Росія витратить на війну в Сирії 1,2 мільярда доларів - ЗМІ

Четвер, 10 грудня 2015, 19:34

Москва витратить на військові дії в Сирії в 2016 році не менше 1,2 млрд доларів.

Про це розповіло Bloomberg джерело в уряді, пише РБК.

Як спілкується, Росія спочатку запланувала в бюджеті на 2016 рік видатки на військову кампанію в Сирії в розмірі 1,2 млрд доларів. Це становить приблизно 3,3 млрд доларів на день.

Наприкінці жовтня РБК оцінило щоденні витрати на війну в Сирії в 2,5 млн доларів, що в річному обчисленні дає більше 900 млн доларів.

Реклама:

За оцінкою Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень у Лондоні, Росія до середини листопада витрачала на сирійську кампанію приблизно 4 млн доларів, але після того, як Туреччина збила російський літак, добові витрати були подвоєні до 8 млн доларів або майже 3 млрд доларів на рік.

У середині листопада начальник російського Генштабу Валерій Герасимов оголосив про намір збільшити авіагруппіровку в Сирії на 37 літаків з 34 одиниць.

Число кораблів, що беруть участь в операції було збільшено до десяти, з яких шість були розміщені в Середземному морі.

За оцінкою британського аналітичного центру, чисельність російського контингенту в Сирії зросла до 5 тис осіб, а півтора місяці тому, вона, за відомостями джерел РБК, становила приблизно 1600 чол.

Глава російського уряду Дмитро Медведєв заявив на цьому тижні в ході зустрічі з журналістами, що витрати на операцію в Сирію повністю вкладаються в параметри військового бюджету, а Міноборони не просило збільшити фінансування. Вони відмовився говорити про конкретні цифри вартості операції, сказавши "Це - секрет".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: