"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОПЕК збільшила видобуток нафти до максимуму за три роки

Четвер, 10 грудня 2015, 18:06

Різке збільшення нафтовидобутку в Іраку призвело до того, що сукупний обсяг видобутку ОПЕК вийшов на максимальний за останні три з половиною роки рівень.

Про це пише РБК з посиланням на Bloomberg.

У листопада 2015 року середньодобовий обсяг видобутку нафти країнами ОПЕК досяг, за даними незалежних джерел, відмітки 31,7 млн бар, що приблизно на 0,73%, або на 230 тис. бар. більше, ніж було в жовтні, наголошується в звіті картелю.

Компенсувати приріст видобутку в Іраку (+6%), не змогло навіть невелике її зниження в Саудівській Аравії (-0,24%), Лівії (-4,93%) і Нігерії (-1,28%).

Реклама:

Листопадовий приріст видобутку в Іраку перевищив 247 тис. бар. на добу, у той час як добовий видобуток в цих трьох країнах, разом узятих, знизився лише приблизно на 70 тис.

Одночасно з Іраком видобуток нафти, за оцінками незалежних джерел, наростили і ще кілька країн ОПЕК - Ангола (+1,38%), Кувейт (+0,96%), Еквадор (+0,55%).

У результаті обсяг добового видобутку нафти картелю зараз приблизно на 2,3 млн бар. перевищує середній по 2015 року попит на неї, випливає зі звіту ОПЕК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!