"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пивоварський наполягає на підвищенні залізничних тарифів

Четвер, 10 грудня 2015, 15:12

Міністерство інфраструктури наполягає на підвищенні залізничних тарифів, водночас готове надати бізнесу прозору інформацію про витрачання коштів залізницею.

Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський на засіданні Ради екпортерів у Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я цілий рік обговорював питання підвищення тарифів з бізнесом. У лютому ми зробили одне підвищення, плануємо підвищення в 2016 році. Ми готові надати бізнесу повний контроль над тим, як використовуються гроші. Ми відкрили інформацію щодо закупівель, фінансовий план "Укрзалізниці" - все відкрили. Контролюйте. Є проблема - бийте палицею по голові", - сказав він.

За словами міністра, підвищення тарифів "Укрзалізниці" потрібне для оновлення основних фондів, понад 90% яких повністю зношені.

Реклама:

"Зараз це - основна проблема "Укрзалізниці", - запевнив він.

Як повідомлялося, тарифи на внутрішні вантажні залізничні перевезення в Україні в 2016 році планують підвищити в два етапи загалом на 30%.

Так, наступного року планується підвищити вантажний тариф із 1 січня та з 1 липня на 15%.

Крім того, як зазначили в "УЗ", попри складну економічну ситуацію, "Укрзалізниця" не буде збільшувати вартість проїзду пасажирськими поїздами у внутрішньому сполученні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: