Росія не планує виходити з МВФ через ситуацію з боргом Януковича

Четвер, 10 грудня 2015, 14:55

Росія є ключовим учасником Міжнародного валютного фонду і не вважає за потрібне виходити з нього внаслідок останніх рішень фонду стосовно вирівнювання становища комерційних і суверенних позичальників країн, які мають підтримку фонду.

Про це заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов журналістам у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується відносин із Валютним фондом, то ми є одним з ключових учасників фонду, ми не вважаємо за необхідне через складну ситуацію виходити із складу учасників фонду", - сказав він, відповідаючи на запитання про ймовірність виходу.

Міністр зазначив, що МВФ "реалізує правильну політику, спрямовану на підтримку платіжного балансу, бюджету країн, що потребують фінансової допомоги, структурних реформ".

Реклама:

"Там дуже багато висококласних фахівців, які працюють у країнах, сприяють розвитку та фінансовій стабілізації. Це дуже важливий і потрібний інститут, особливо в нинішній непростій ситуації у світовій економіці", - сказав Силуанов.

"Вважаю, що виходити із складу фонду абсолютно недоцільно. Ми як були, так і залишимося учасниками цього важливого міжнародного фінансового інституту", - заявив він.

При цьому він наголосив, що рівень підтримки, яку може надати МВФ у разі його додаткової капіталізації, міг би бути вищим, а принципи роботи могли би бути "справедливішими й ефективнішими".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!