"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Друга партія вугілля з ПАР прибуде до України 25 січня

Четвер, 10 грудня 2015, 14:37

Перші 43 вагони з південно-африканським енергетичним вугіллям 9 грудня надійшли на Трипільську ТЕС та вивантажені на вугільний склад.

Про це йдеться у повідомленні "Центренерго".

Як наголошується, ще 159 вагонів прямують з порту до станції Трипілля-Дніпровське.

"На ранок 10 грудня в порту розвантажено 134 тисяч тон вугілля з трюмів судна "BULK CHINA", яке 5 грудня прибуло до порту "Южний" згідно контракту із швейцарською компанією міжнародним трейдером - "MERCURIA ENERGY TRADING SA" на постачання енергетичного вугілля з Південно-Африканської Республіки", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

У компанії повідомили, що все вугілля з першого човна буде спрямоване на потреби Трипільської ТЕС. Таке рішення було прийняте зважаючи на обсяг складів та інтенсивність використання ТЕС в  Об’єднаній Енергетичній Системі України.

Також наголошується, що 7 грудня ПАТ "Центренерго" спрямувало валютні кошти на поповнення акредитиву на поставку другого судна з вантажем вугілля 85 тисяч тонн для потреб Зміївської ТЕС.

"Найближчими днями другий човен стає під завантаження в порту ПАР. Його прибуття в українські порти Чорного моря очікується орієнтовно 25 січня 2016 року", - заявили у компанії. 

Як повідомлялося, Україна у 2015 році подвоїла імпорт вугілля з Південно-Африканської Республіки.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: