Гройсман підписав закон про реструктуризацію валютних кредитів

Четвер, 10 грудня 2015, 12:05

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав закон про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Раніше Гройсман заявляв, що даний закон має бути заветований, а натомість необхідно напрацювати новий закон.

Гройсман зазначав, що цей закон є "абсолютно недосконалим, що дозволяє величезні зловживання з точки зору комерційної нерухомості, кредитування, з точки зору земельних ділянок, необмеженої площі".

Реклама:

Як відомо, 2 липня парламент ухвалив закон №1558-1, який зобов'язує банки реструктуризувати всі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості за курсом на дату укладення такого договору.

Ухвалення закону супроводжувалося акціями протесту активістів, які представляють інтереси валютних позичальників, під стінами Національного банку України та Верховної Ради.

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступили з різкою критикою на адресу депутатів, які підтримали прийняття закону, а група депутатів найбільшої парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" ініціювала нове голосування за закон у зв'язку з порушенням регламенту під час розгляду та голосування за законопроект.

За оцінками Національного банку, Міністерства фінансів і низки експертів, реалізація закону спричинить збитки для економіки країни в розмірі близько 100 мільярдів гривень, нові банкрутства від 20 до 50 банків, стрімку девальвацію гривні до рівня 40-50 гривень/долар, зниження реальних доходів українців і зростання безробіття.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!