"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Запоріжжяобленерго" відновило енергопостачання комбінату Ахметова

Вівторок, 1 грудня 2015, 18:47

ВАТ "Запоріжжяобленерго" в повному обсязі відновило постачання електроенергії меткомбінату "Запоріжсталь" одразу після того, як отримало від підприємства 70 млн гривень із 140 млн гривень заборгованості за електроенергію.

Про це повідомила пресс-служба "Запоріжжяобленерго", передає "Інтерфакс-Україна".

"1 грудня МК "Запоріжсталь" - одне з трьох промпідприємств Запорізької області, енергопостачання яких було обмежено через заборгованість за спожиту електроенергію, - почав погашати борг: на рахунки ВАТ "Запоріжжяобленерго" надійшло 70 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

За інформацією в. о. генерального директора ВАТ "Запоріжжяобленерго" Ігоря Корниленкова, МК "Запоріжсталь", енергопостачання якого було обмежено 30 листопада через борги за електроенергію, надав енергокомпанії гарантії погашення решти заборгованості до 20 грудня.

Реклама:

Енергетики також наголосили, що "у разі порушення "Запоріжсталлю" графіка погашення заборгованості або порушення зобов'язань з оплати поточного енергоспоживання комбінат буде знову обмежено в енергопостачанні".

За даними прес-служби ВАТ "Запоріжжяобленерго", наразі енергокомпанія була вимушена обмежити в енергопостачанні ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" і "Запорізький завод напівпровідників".

Загальна заборгованість запорізьких промпідприємств перед ВАТ "Запоріжжяобленерго" сягнула понад 125 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що "Запоріжжяобленерго" відключило Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" від електроенергії внаслідок його заборгованості за споживану електроенергію в сумі 140 млн грн.

МК "Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!