Латвія може відмовитися від російських літаків Sukhoi SuperJet для AirBaltic

Вівторок, 1 грудня 2015, 17:56

Міністр оборони Латвії Раймондс Бергманіс висловився проти придбання латвійською авіакомпанією АirBaltic россійських літаків Sukhoi Superjet 100.

Як повідомляє агентство LETA, з відповідним листом він звернувся до прем'єр-міністра країни Лаймдоти Страуюми.

За інформацією агентства, у своєму листі Бергманіс запропонував Страуюмі внести у статут АirBaltic поправки, які заборонять компанії покупку, оренду або інше використання цих російських літаків. Свою позицію міністр мотивував тим, що компанія "Сухой" також є виробником військових літаків.

"Якщо санкції (проти Росії) будуть посилені, це теоретично може створити ризики для АirBaltic, у разі якщо вона купить продукцію такого виробника", - цитує текст листа агентство.

Реклама:

Видання також нагадує, що Страуюма раніше висловлювала надію на те, що компанія АirBaltic буде розширювати свій бізнес за допомогою канадських літаків "Bombardier". Тим не менш, як заявила прем'єр в інтерв'ю Латвійському телебаченню, "уряд не може гарантувати, що національна авіакомпанія не купить літаки російського підприємства".

Відзначимо, що головним акціонером АirBaltic є держава, якій належать 99,8% акцій. У минулому році обіг авіакомпанії становив 254,18 млн євро, прибуток - 10,67 млн євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський виробник літаківSukhoi SuperJet 100 (SSJ-100) попередив про можливі проблеми з поставками іноземних комплектуючих через накладені на Росію санкцій.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: