ОПЕК збільшила видобуток нафти в листопаді

Вівторок, 1 грудня 2015, 15:14

Видобуток нафти в ОПЕК зріс в листопаді за рахунок підвищення експорту з Іраку.

Про це свідчить опитування Рейтер.

Середньодобовий видобуток збільшився до 31,77 мільйона барелів з 31,64 мільйона в жовтні, за даними опитування джерел в ОПЕК, нафтових компаніях і аналітиків, а також згідно з даними про відвантаження.

Найбільше зростання було в Іраку, який у листопаді збільшив відвантаження з південних портів як мінімум до 3,06 мільйона барелів на добу і, можливо, перевищив рекордний показник липня 3,064 мільйона.

Реклама:

Лідер ОПЕК Саудівська Аравія, за даними опитаних, добувала в середньому 10,25 мільйона барелів на добу в порівнянні з зазначеним у червні рекордом 10,56 мільйона.

Видобуток в африканських учасниках ОПЕК Анголі, Нігерії та Лівії знизився, а видобуток в Ірані істотно не змінився. До введення міжнародних санкцій Іран посідав друге місце в ОПЕК з видобутку і сподівається збільшити її після очікуваного в майбутньому році зняття санкцій.

За рік, що минув з того моменту, коли ОПЕК вирішила не знижувати видобуток, незважаючи на падіння цін на нафту, організація збільшила виробництво на 1,5 мільйона барелів на добу, а в липні добувала рекордні 31,88 мільйона барелів на добу.

Стратегія ОПЕК з витіснення з ринку інших постачальників дає плоди: видобуток нафти в США у вересні знизився третій місяць поспіль, згідно з опублікованими в понеділок даними Управління енергетичної інформації. Видобуток скоротився до 9,326 мільйона барелів на добу з 9,346 мільйона в серпні.

Число діючих бурових установок в США майже в три рази нижче, ніж рік тому: 555 проти 1,572, за даними нафтосервісної фірми Baker Hughes.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!