Порт "Южний" замовив Новинському корабель за 100 мільйонів

Вівторок, 1 грудня 2015, 12:12

Адміністрація морського порту "Южний" за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ "Смарт-Мерітайм Груп" на постачання судна типу нафтосміттязбирач за 99,55 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Судно з льодовим підсиленням Ice2 (ЛП2) повинно мати можливість збирати з поверхні води забруднені води, залишки нафтопродуктів, сміття з захватом водної поверхні не менше 20 метрів погонних та при швидкості не менше 4 вузлів, пише видання.

"Залишки мають збиратись в ємність не менше 30 м3. судно також повинно мати автономне очисне устаткування (плавучий скімер дискового типу), встановлений на носі судна ковш та ємність для збору сміття з водної поверхні, гідравлічний телескопічний кран", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Поставити судно мають до кінця 2016 року.

ТОВ "Смарт-Мерітайм Груп" зареєстровано на кіпрську фірму "Босефаліо трейдінг лтд" (Bosefalio trading ltd), бенефіціаром якої вказано народного депутата від "Оппозиційного блоку" Вадима Новинського.

На тендер подавало заявку ТОВ "Теком-Лізинг", яке пропонувало судно типу Damen Multi Cat 2108-A за 88,43 млн грн.

За даними тендерного комітету, у цього корабля відсутнє льодове підсилення корпусу, відтак це не відповідало вимогам порту і пропозицію було відхилено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: