Fitch знизило рейтинг Volkswagen

Понеділок, 9 листопада 2015, 20:56

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента автовиробника Volkswagen до рівня "BBB +" з позначки "A".

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає "Прайм".

Прогноз за рейтингом негативний. Рейтингова дія, як вказують фахівці агентства, пов'язана з проблемами корпоративного управління, менеджменту і внутрішнього контролю, які були виявлені в ході поточного скандалу з програмним забезпеченням.

"Зниження рейтингу також відображає очікуване прямий і непрямий фінансовий вплив з боку цієї кризи, яка може включати додаткові витрати, штрафи, позови по всьому світу поряд з втратою частини продажів і доходів", - додає Fitch.

Реклама:

На початку листопада рейтинг компанії знизило інше агентство - Moody's - також на один щабель на тлі зростання ризиків для репутації компанії та її майбутніх доходів через скандал.

Автоконцерн Volkswagen був звинувачений американською владою в обладнанні своїх дизельних автомобілів ПЗ, яке занижувало реальні показники викидів шкідливих речовин.

Влада США зобов'язала концерн відкликати 482 тисячі легкових машин марок Volkswagen і Audi, проданих в країні в 2009-2015 роках. Компанії також може загрожувати штраф у розмірі до 18,075 мільярда доларів.

Основна частина автомобілів з порушеннями в ПЗ знаходиться не в США, а в Європі. Так, в ЄС мова йде про 8 мільйонів автомобілів, з них у Німеччині - 2,8 мільйона. Всього в світі налічується близько 11 мільйонів машин з такими дефектами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!