У Абромавичуса обіцяють створити дорожню карту інвестицій

Понеділок, 9 листопада 2015, 18:16

Міністерство економічного розвитку і торгівлі готує дорожню карту щодо стимулювання інвестицій.

Таке рішення було прийнято за підсумками круглого столу, який проходив за участі Айвараса Абромавичуса, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Як наголошується, на розгляді Верховної Ради є декілька законопроектів, які сприятимуть стимулюванню інвестицій.

Законодавчі ініціативи, що зареєстровані в парламенті, стосуються запровадження стимулів для інвестування у індустріальні парки.

Реклама:

"Аналіз досвіду створення індустріальних парків та технічних кластерів у країнах Східної Європи доводить, що пакет стимулів складається з трьох частин: інституційні пільги,  легкість доступу до інфраструктури (дороги, комунікації, електрика, комунальні послуги тощо), а також обмежені фіскальні стимули",  - йдеться у повідомленні.

"Необхідно змінити саму сутність ставлення до бізнесу в Україні. Контролюючі органи повинні перестати бачити в бізнесі зло. Вони повинні надавати бізнесу сервіс", - підкреслив міністр.

Учасники зустрічі домовились про створення робочої групи, яка займатиметься доопрацюванням вже зареєстрованих законопроектів щодо індустріальних парків і державно-приватного партнерства, а також напрацюванням додаткових стимулів для інвестицій.

До складу робочої групи увійдуть представники Мінекономрозвитку, Верховної Ради, АМКУ, компаній-інвесторів, галузевих асоціацій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: