ДФС: митні "ноу хау" Марушевської призведуть до збільшення контрабанди

Понеділок, 9 листопада 2015, 14:53

Митна система ввезення товарів "швидким методом", яка впроваджується головою Одеської митниці Юлією Марушевською, призведе до збільшення контрабанди.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав начальник Головного управління власної безпеки Державної фіскальної служби Юрій Шеремет. 

"Я думаю в черговий раз можна зробити висновки про те, чи можна застосовувати митну систему ввезення товарів "швидким методом" згідно контрактів без оглядів, яка пропонується нашою Одеською красунею, спеціалістом у митних питаннях, пані Марушевською", - пише Шеремет.

На його думку Україна в умовах сьогодення до цього неготова. "Інакше будуть через Одесу масово розмитнюватись "в інтересах малого бізнесу" і каблуки замість черевик, і не лише акцизні марки поїдуть...", - додає посадовець.

Реклама:

"Треба впроваджувати і вдосконалювати у нас краще з світової практики, а не видумувати незрозумілі "ноу хау" в інтересах нерадивих бізнесменів, бо шкоди буде значно більше ніж користі однозначно...", - пише він.

ЗНОВУ ОДЕСА!!!Сьогодні працівниками ГУВБ ДФС Украіни в Одеській області спільно з працівниками ПМП ДФС Украіни викрито ...

Posted by юрий шеремет on 7 ноября 2015 г.

В свою чергу голова Одеської митниці Юлія Марушевська заявила, що реакція Шеремета є супротивом системи.

"Якщо Шеремет вважає, що через одного порушника необхідно "трусити" абсолютно всі компанії та вантажі, у тому числі і "білі" - то я переконана, що необхідно змінювати підхід. Вантажі, які підлягають огляду, треба зупинити і перевірити, а всі інші - оформлювати без бар’єрів з боку різних структур", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

"Моя мета - це впровадження світової практики ефективного аналізу ризиків, зокрема, керуючись оперативною інформацією контролюючих органів. Митниця не має бути перешкодою на шляху міжнародної торгівлі", - пише голова Одеської митниці.

А ось і супротив системи. Приклад принципової різниці між старим та новим підходом. Якщо Юрій Шеремет вважає, що через о...

Posted by Yulia Marushevska on 9 ноября 2015 г.

Нагадаємо, що в суботу в Одеській області працівниками Головного управління власної безпеки ДФС України попереджено ввезення в Україну підроблених марок акцизного податку на загальну суму понад 17,3 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!