Фонд гарантування протягом двох років виплатив вкладникам понад 54 мільярди

Понеділок, 9 листопада 2015, 11:52

За 2014-2015 роки Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатив вкладникам неплатоспроможних банків понад 54 млрд гривень відшкодувань.

Про це заявив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін, передає прес-служба відомства.

За його словами, у 1998-2013 роках із ринку було виведено 34 банки, а за останні два роки - вже 63 фінустанови.

"У зв'язку з цим значно зросли обсяги виплат гарантованої суми. За ці 15 років вкладники неплатоспроможних банків отримали 5,8 млрд гривень, а за 2014-2015 роки - вже понад 54 млрд гривень", - сказав Ворушилін на розширеному засідання Адміністративної ради Фонду гарантування.

Реклама:

Як наголошується, для фінансування таких виплат Фонд отримав запозичення від держави на 45,1 млрд гривень, що дало змогу вчасно здійснювати всі виплати вкладникам неплатоспроможних банків. Крім того, Фонд активно працює над максимізацією ефективності роботи з активами неплатоспроможних банків.

Також зазначається, що балансова вартість таких активів становить понад 382 млрд гривень, а оціночна - 93,72 млрд гривень.

За словами Ворушиліна, для подолання таких викликів вже прийнята низка законодавчих змін. До того ж проводиться робота з удосконалення структури Фонду.

"Зокрема, процес реструктуризації Фонду передбачає створення департаменту розслідування та запобігання корупції, служби внутрішнього аудиту, а також консолідацію у Фонді процесів фінансової та операційної діяльності  Фонду і неплатоспроможних банків", - йдеться у повідомленні.

"Також йде робота над створенням департаменту консолідованого продажу та управління активами. Цей підрозділ дасть змогу зосередити прийняття всіх рішень у  цій сфері виключно у Фонді. На сьогодні уповноважені особи в неплатоспроможних банках мають досить широку автономію прийняття рішень", - повідомляє прес-служба.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: