Запаси газу в сховищах на 9% більше за минулорічні - "Укртрансгаз"

Понеділок, 9 листопада 2015, 11:18

Станом на 9 листопада у газосховищах України знаходиться 17 млрд кубометрів блакитного палива, що майже на 9% більше за показники на аналогічну дату минулого року.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз".

Як наголошується, з 1 по 8 листопада, з підземних сховищ газу України для потреб вітчизняних споживачів відібрано 56,5 млн кубометрів.

"Сьогодні ми поряд з Німеччиною та Італією серед лідерів по запасам природного газу у сховищах. При цьому вітчизняні сховища заповнені лише на 54%, в той час коли у наших європейських партнерів вільних потужностей для закачування менше 25%", - повідомив президент "Укртрансгазу" Ігор Прокопів.

Реклама:

За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту ПАТ "Укртрансгаз" станом на 9 листопада відбір природного газу здійснюється на 2 підземних сховищах в режимі 8 млн кубометрів на добу.

Раніше голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що Україна не планує до кінця поточного року закачувати газ до підземних сховищ.

"Ми зараз почали відбір газу. Закачування більше не має сенсу. До кінця року ми закачування не плануємо, той запас (понад 17 млрд кубів газу) вважаємо достатнім", - сказав він.

Глава держхолдингу уточнив, що за рахунок використання запасу газу, що перевищує минулорічний, і також обмеженого імпорту Україна зможе пройти опалювальний сезон.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: