"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саакашвілі: гроші не доходять до бюджету, їх крадуть ще раніше

Неділя, 8 листопада 2015, 16:47

В Україні вже розвалився старий державний апарат, а нових людей за нинішнього рівня забезпечення вистачить ще на півроку роботи.

Про це заявив глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі в ефірі одного з телеканалів, передає "Укрінформ".

"Ось ми привели зараз нових хлопців на кілька нових служб. Нові хлопці, 22-23 роки. Перша робота... Ми їх безкоштовно годуємо, даємо премії. Їх ми утримаємо зубами шість чи дев'ять місяців, щоб вони не брали хабарів. Те ж саме стосується нової поліції", - сказав Саакашвілі.

"Але коли ми не будемо підвищувати їм зарплату через 6-9 місяців, цей держапарат розвалиться. А існуючий - це я вам розкажу таємницю - він вже розвалений. Це всі знають. Він втратив престиж, він уже навіть не може красти, бо до бюджету гроші не доходять, їх крадуть ще раніше. Його всі лають і навіть бензин не заливають... У більшості регіонів України держапаратові та поліції не заливають бензин", - заявив він.

Реклама:

Саакашвілі підкреслив, що в Одесі за допомогою бізнесменів створений спецфонд, з якого заправляються патрульні машини поліції.

"Але якщо найближчим часом в Україні не запрацює митниця і не будуть перекриті податкові дірки, то державний апарат не зможе довго функціонувати", - вважає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!