Державіаслужба не бачить підстав забороняти польоти до Єгипту

Субота, 7 листопада 2015, 16:13

Українська авіавлада, як і раніше, не має юридичних підстав видавати якісь розпорядження про заборони польотів до Єгипту та безпосередньо до Шарм-ель-Шейха.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві інфраструктури в п'ятницю.

Раніше корпоративний прес-секретар авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) Євгенія Сацька повідомила агентству, що компанія також не має намірів припиняти польоти до Шарм-ель-Шейха.

Як відомо, літак А-321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", який здійснював рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Усі 224 пасажири, що перебували на борту, та члени екіпажу загинули.

Реклама:

Розслідування причин катастрофи триває.

Водночас у четвер стало відомо, що британські та нідерландські авіаперевізники не виконуватимуть польотів до Шарм-ель-Шейха.

Про таке саме припинення польотів заявила і німецька група Lufthansa. У цьому напрямку були заплановані у групи два щотижневі рейси дочірніх компаній Lufthansa - Eurowings та Edelweiss Air.

У п'ятницю кількість країн і компаній, що скасовують такі польоти, збільшилася: EasyJet вимушена була скасувати більшість п'ятничних рейсів із Шарм-ель-Шейха до Великої Британії, скандинавська авіакомпанія SAS оголосила про рішення скасувати рейс до Шарм-ель-Шейха з Копенгагена, запланований на 7 листопада.

Окрім цього, управління цивільної авіації Італії (ENAC) звернулося з вимогою до італійських авіаперевізників проводити особливо суворі перевірки безпеки своїх рейсів в аеропорту Шарм-ель-Шейха в Єгипті.

У п'ятницю, 6 листопада, президент Росії Володимир Путін підтримав пропозицію голови ФСБ Олександра Бортнікова призупинити польоти до Єгипту доти, поки не будуть встановлені причини катастрофи A321над Синайським півостровом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: