"Укрнафті" нарахували 90 мільйонів штрафу за несвоєчасну виплату дивідендів

П'ятниця, 6 листопада 2015, 20:11

Міністерство економічного розвитку і торгівлі нарахувало "Укрнафта" 90,451 млн гривень пені за несвоєчасну виплату дивідендів.

Про це йдеться в наказі міністерства, копія якого є у розпорядженні OilNews.

У розрахунку МЕРТ, зазначається, що "Укрнафта" сплатила 632,304 млн гривень дивідендів з порушенням термінів, встановлених державою. Згідно з розрахунками загальна сума пені становить 90,452 млн гривень.

Відзначається, що пеня оплачується у встановлений законодавством термін і направляється безпосередньо до загального фонду держбюджету.

Реклама:
 
 
 

Нагадаємо, що "Укрнафта" закінчила перерахування до держбюджету дивідендів, нарахованих за підсумками роботи компанії в 2014 році 2 жовтня.

За даними ДФС, заборгованість "Укрнафти" перед держбюджетом за різними зобов'язання станом на 22 жовтня становила 9,552 млрд гривень.

Глава "Укрнафти" Марк Роллінз заявив, що в компанії немає грошей на повернення боргів за попередні періоди.

"У нас достатньо фінансів, щоб задовольнити поточні витрати, в тому числі по виплаті зарплати і поточної податкової заборгованості. Це близько 1 млрд гривень на місяць. Ми будемо продовжувати платити ці зобов'язання", - пообіцяв він.

Разом з тим, зазначив Роллінз, компанія отримує недостатньо коштів для інвестування у своє майбутнє або для виплат попередніх боргів.

Нагадаємо, в серпні 2015 року "Укрнафта" підписала з ДФС угоду про реструктуризацію боргу під 36% річних.

У жовтні глава ДФС Роман Насіров повідомив про розірвання угодипро реструктуризацію боргу "Укрнафти".

22 жовтня керівництво та представники "Укрнафти" не прийшли на розширену колегію щодо вирішення проблем стосовно податкової заборгованості компанії.

Після цього ДФС описала майно, включаючи нерухомість, газопереробні заводи, свердловини і товарну продукцію компанії "Укрнафта" на суму 9,278 млрд гривень в рамках стягнення заборгованості за податковими зобов'язаннями.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!