"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Золото подешевшало до мінімуму трьох місяців

П'ятниця, 6 листопада 2015, 18:22

Ціни на золото знижуються більш ніж на 1,5%, після того як сильна статистика з безробіття в США різко збільшила перспективи підвищення базової ставки ФРС вже в грудні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 17:26 грудневий ф'ючерс на золото на нью-йоркській біржі Comex дешевшав на 16,9 долара, або на 1,53%, - до 1087,3 долара за тройську унцію.

Раніше ціна опускалася до 1087 доларів, що є мінімумом з 5 серпня. Вартість грудневого ф'ючерсу на срібло скорочувалася на 1,66% - до 14,74 доларів за унцію.

Реклама:

У п'ятницю Мінпраці США повідомило, що рівень безробіття в країні в жовтні становив 5%, а кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки зросла на 271 тисячу.

Аналітики очікували, що рівень безробіття становив 5,1%, а число робочих місць зросте на 184 тисячі.

Такі сильні дані означають, що ФРС може підвищити ставки в грудні, оскільки безробіття є одним з ключових чинників для оцінки даної можливості в поточному році.

"Дані зробили сильний тиск на вартість золота, яка впала нижче позначки 1100 доларів вперше з 11 серпня. Це означає, що річні мінімуми не за горами", - цитує агентство MarketWatch старшого ринкового аналітика торгової групи Oanda Крейга Ерлама.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: