У Держспоживбезпечності відповіли на закиди Павленка

П'ятниця, 6 листопада 2015, 17:03

У Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів заявили, що не блокують дорожню карту заходів Мінагрополітики щодо початку експортних операцій із насіння.

Про це йдеться у прес-релізі Держспоживбезпечності.

У прес-службі повідомили, що дорожня карта початку експортних операцій насіння не існує.

"Крім того, Держпродспоживслужба та Кабінет міністрів отримали листа від двох найбільших насіннєвих асоціацій України (Насіннєва асоціація України та Українське насіннєве товариство) у якому вони вказують, що необхідно припинити дії Міністерства стосовно перетягування функцій і повноважень у сфері насінництва від Служби до Мінагрополітики", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Підстави для такої позиції бізнесу: Міністерство не може займатися реалізацією політики (це є порушенням закону "Про центральні органи виконавчої влади"); чинна редакція закону "Про насіння і садивний матеріал" чітко визначає який орган за що відповідає у сфері насінництва і ініціативи Міністерства не відповідають встановленому у зазначеному законі розподілу повноважень", - повідомляє прес-служба.

У прес-релізі також наголошується, що Держпродсподживслужба створена та її функціонал визначені постановою Кабміну № 442.

"В процесі підготовки цього рішення уряду брали участь представники ЄС, представники міжнародних організацій та бізнес-асоціацій. З приводу шляхів реформування системи контролю та на етапі розробки постанови Кабміну № 442 було чимало консультацій", - заявили у Держпродсподживслужбі.

"Крім того, при розробці організаційної структури нової Служби беруться до уваги вимоги Міжнародного епізоотичного бюро та організаційні структури аналогічних органів деяких країн-членів ЄС", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для цього постійно в робочому порядку проходять консультації із представництвами відповідних країн в Україні.

"Відтак всі закиди та звинувачення, які з’явились останнім часом абсолютно безпідставні та дезорієнтують бізнес-середовище", - заявили у відомстві.

Раніше міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко заявив, що Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів не функціонує у належному стані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: