Alibaba купує відеосервіс за 4,8 мільярда доларів

П'ятниця, 6 листопада 2015, 15:36

Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Holding Ltd. досяг угоди щодо купівлі 81,7% акцій відеосервісу Youku Tudou Inc. за 4,77 млрд доларів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Alibaba заплатить 27,6 долара за кожну акцію компанії, що на 35% більше котирувань на закриття ринку 15 жовтня, коли стало відомо про переговори між фірмами. Спочатку Alibaba пропонувала за акції Youku 26,6 долара.

C урахуванням того, що на балансі Youku знаходяться кошти в сумі 1,1 млрд доларів, угода обійдеться Alibaba в 3,7 млрд доларів. Очікується, що операція буде закрита в першому кварталі 2016 року.

Реклама:

Придбання відеосервісу дозволить Alibaba транслювати американські фільми і серіали для аудиторії, яка становить понад третину населення Китаю.

За даними China Internet Network Information Center, станом на червень в КНР 461 млн осіб переглядали відео онлайн, причому число мобільних користувачів серед них (354 млн чоловік) перевищує чисельність населення США.

У ході попередніх торгів у Нью-Йорку в п'ятницю акції Alibaba зросли в ціні на 0,4%, тоді як котирування паперів Youku підскочили на 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!