"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держспоживбезпечності заважає експорту насіння в ЄС - Мінагропрод

П'ятниця, 6 листопада 2015, 13:39

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів не функціонує у належному стані.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко під час спільної з Держветфітослужбою колегії, передає прес-служба МінАПК.

"Некомпетентні дії та надмірні амбіції керівництва служби ставлять під загрозу можливий експорт українського насіння до країн ЄС", - сказав він.

Міністр додав, що керівництво Держспоживбезпечності блокує дорожню карту заходів щодо початку експортних операцій.

Реклама:

"Такі дії отримали негативну оцінки бізнесу та критично сприймаються європейськими партнерами України. Сьогодні відомство повністю де-мотивоване", - наголосив Павленко.

"Те що відбувається у службі необхідно кардинально змінювати. Якщо цього не відбудеться, буду ініціювати перед КМУ питання доцільності перебування керівника на займаній посаді", - зауважив міністр.

Він повідомив, що наразі йде дуже напружена робота з відкриття нових ринків з Саудівською Аравією, Ізраїлем, Китаєм та Казахстаном та зокрема з  країнами Європейського Союзу.

"Неможливо працювати, якщо структура та функції Держспоживбезпечності не погоджені із Євросоюзом. Якщо ситуацію не буде вирішено ближчим часом, у цьому відомстві будуть кардинальні зміни всієї команди", - підкреслив міністр.

Разом з тим, члени колегії відзначили, що забезпечення безпечності та якості харчових продуктів є складовою продовольчої безпеки та аграрної політики в цілому, що є компетенцією Мінагрополітики.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: