ExxonMobil підозрюють у фальсифікації даних про зміни клімату

П'ятниця, 6 листопада 2015, 10:06

Генпрокуратура Нью-Йорка почала розслідування проти ExxonMobil, яку підозрюють у фальсифікації даних про зміни клімату.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на кілька обізнаних джерел.

За словами співрозмовників видання, увечері 4 листопада генеральний прокурор Ерік Шнейдерман направив ExxonMobil повідомлення про необхідність надати фінансові звіти, листи та інші документи.

Передбачається, що компанія у звітності, призначеній для інвесторів, надавала недостовірну інформацію про кліматичні ризики, пише РБК.

Реклама:

Віце-президент зі зв'язків з громадськістю ExxonMobil Кеннет Коен заявив 5 листопада, що компанія отримала повістку до суду і все ще вирішує, як реагувати.

"Ми однозначно відкидаємо звинувачення, що ExxonMobil приховував результати досліджень в галузі зміни клімату", - заявив він, додавши, що компанія фінансувала розвиток науки в галузі клімату з 1970 року, і з її допомогою було опубліковано кілька десятків наукових робіт з цієї теми.

Видання зазначає, що розслідування проти Exxon може торкнутися і інші нафтові компанії. Обізнане джерело Reuters також підтвердило початок розслідування проти компанії.

Раніше влада США почала розслідування проти німецького концерну Volkswagen. Управління з охорони навколишнього середовища США заявило, що програмне забезпечення, встановлене на автомобілях Volkswagen з дизельними двигунами, дозволяє обходити перевірку рівня викиду шкідливих речовин. Автовиробникові загрожує штраф у 18 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: