Нафта дорожчає, попри зростання запасів у США

П'ятниця, 6 листопада 2015, 09:19

Світові ціни на нафту в п'ятницю показують позитивну динаміку, незважаючи на зростання запасів у США; експерти прогнозують зниження вартості "чорного золота".

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 6:38 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,33% - до 48,27 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,61% - до 45,48 долара за барель.

Згідно з даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 30 жовтня, зросли на 2,847 мільйона барелів, або на 0,6% - до 482,8 мільйона барелів. Видобуток нафти зріс на 0,5%, або на 48 тисяч барелів на добу, - до 9,16 мільйона барелів.

Реклама:

Аналітики стверджують, що надлишок сировини буде тиснути на нафтові ринки. "Ціни на нафту будуть залишатися під тиском до тих пір, поки надлишок залишається на ринку", - цитує агентство Рейтер аналітиків французького інвестиційного банку Natixis.

Крім того, інвестори перебувають в очікуванні чергового засідання Організації країн-експортерів нафти, яке відбудеться 4 грудня. Картель планує обговорити політику в галузі видобутку.

Країни ОПЕК не знижують видобуток, незважаючи на падіння світових цін на нафту, щоб зберегти частку на ринку, при цьому Саудівська Аравія утримує рівень видобутку нафти майже на рекордному рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!