Порт Фірташа пригрозив, що залишить Миколаїв без грошей

Четвер, 5 листопада 2015, 20:52

ТОВ "МСП Ніка-Тера" стверджує, що дії прокуратури, спрямовані на позбавлення його орендованих земельних ділянок, змушують порт заморозити низку інвестиційних проектів.

На цьому наголосив голова ТОВ "МСП Ніка-Тера" Олександр Гайду, передає "Укрінформ".

"Той бізнес-клімат, який створюється в миколаївському регіоні через дії прокуратури, змушує нас заморозити низку інвестиційних проектів. Дана ситуація вигідна лише нашим конкурентам з Одеського регіону. Отож миколаївська прокуратура підіграє одеському бізнесу", - сказав Гайду.

Керівник "Ніка-Тери" зазначає, що позиція прокуратури стосовно окремих підприємств морегосподарського комплексу виглядає вибірковою, так як у Миколаєві на аналогічних умовах укладені договори оренди землі і з низкою інших підприємств.

Реклама:

Нагадаємо, що Одеський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Миколаївської міськради про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо оренди портом "Ніка-Тера" 79 га донної поверхні Бузького лиману та передачі в оренду земельної ділянки площею 26 га. Це сталося завдяки позову прокуратури Миколаївської області.

"МСП Ніка-Тера" - високомеханізований сучасний порт площею 147 га, який інтенсивно розвивається і будує нові термінали. Сьогодні тут працює 1200 людей, середня зарплата становить біля 6 тисчс гривень.

З 2011 року морський порт "Ніка-Тера" підконтрольний структурам олігарха Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!