Фонд гарантування відновить виплати вкладникам "Фінансової ініціативи"

Четвер, 5 листопада 2015, 18:39

Виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 4 листопада 2015 року прийняла рішення про виплати вкладникам Банку "Фінансова ініціатива" за договорами, термін дії яких вже закінчився, та за банківськими рахунками.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

"Рішення прийнято після відповідних роз’яснень, які Фонд гарантування отримав від суду. Виплати будуть здійснюватись виключно тим вкладникам, у яких закінчився договір, так, як це відбувається під час дії тимчасової адміністрації", - заявив директор юридичного департаменту Фонду гарантування Віктор Новіков.

"Через судову заборону Фонд гарантування не може розпочати ліквідацію Банку "Фінансова ініціатива", отже, не можуть розпочатись виплати за загальним реєстром незалежно від дати закінчення депозитного договору", - додав він.

Реклама:

Як наголошується, тимчасовий адміністратор та Фонд гарантування вже розпочали роботу для відновлення виплат вкладникам.

"Процес підготовки  триватиме протягом наступного тижня, після чого громадяни, які мають право на отримання відшкодування, зможуть звертатися за належними їм коштами", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, з 24 червня 2015 року в банк "Фінансова ініціатива", який належить аграрному олігарху Олегу Бахматюку, була введена тимчасова адміністрація, спочатку на період до 23 вересня, а потім - до 23 жовтня.

15 жовтня 2015 року Господарський суд Києва заборонив шести членам виконавчої ради ФГВФО рекомендувати Національному банку ліквідувати неплатоспроможний банк "Фінансова ініціатива".

Рішення було прийнято на підставі позову потенційного інвестора банку - кіпрської компанії Perusta Constructions.

Фонд гарантування вкладів вирішив оскаржити таку судову заборону.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!