Рада поки не змогла запустити Агентство з розшуку активів корупціонерів

Четвер, 5 листопада 2015, 18:06

Верховна Рада поки не змогла створити Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За відповідний проект закону №3040 в другому читанні та в цілому проголосували 199 депутатів після тривалого розгляду поправок.

Перед цим депутати підтримали три поправки з чотирьох, винесених на затвердження. При цьому поправку 174-ту у формулюванні Юрія Луценка підтримали аж із шостої спроби (233 голосами), вона визначає, що в разі арешту рахунка гроші залишаються на рахунку в банку без будь-якого права користуватися цим рахунком.

При цьому Луценко зазначив, що Агентство запрацює "в кращому випадку через півроку", але зараз треба ухвалити закон, а потім буде можливість його "відшліфувати".

Реклама:

Після провалу голосування і невдалих спроб повернутися до голосування голова Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив 15-хвилинну перерву для проведення консультацій.

Після перерви депутати 230 голосами відправили законопроект на доопрацювання в комітет для того, щоб з урахуванням поправок проголосувати за нього у наступний пленарний вівторок.

Необхідність створення Агентства із повернення активів є одним із основних критеріїв виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!