Україна отримає додатково 300 мільйонів із оборонного бюджету США

Четвер, 5 листопада 2015, 17:10

Україна отримає додатково 300 мільйонів доларів з оборонного бюджету США.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра оборони України Юрій Гусєв, передає УНІАН.

"Ми високо цінуємо підтримку Сполученими Штатами України і виділення додатково 300 мільйонів доларів на наступний рік для впровадження реформ в Міністерстві оборони України і в Збройних силах України", - зазначив Гусєв.

Своєю чергою помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Елісса Слоткін нагадала, що українська сторона вже отримала від Сполучених Штатів фінансову допомогу у розмірі понад 266 млн доларів для посилення боєготовності Збройних сил та прикордонної служби.

Реклама:

Також вона заявила, що на сьогоднішній зустрічі за участі міністра оборони України Степана Полторака обговорювалась тема приведення українських Збройних сил до стандартів НАТО.

"Сполучені Штати вважають, що агресивні дії з боку Росії загрожують єдиній та цілісній Європі і, незважаючи на те, що на сході України знизилась бойова активність, Сполучені Штати в подальшому стежитимуть за ситуацією в Україні і не зменшуватимуть тиск на Російську Федерацію", - заявила Слоткін.

"Сьогодні під час зустрічі з міністром оборони України ми обговорили не лише питання допомоги Україні у сфері безпеки, але й пріоритети довгострокового співробітництва. Мова йде про низку заходів, що мають на меті реалізацію встановлених Міністерством оборони пріоритетів у період близько 5 років", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!