Держлісагентство хоче переписати закон про мораторій на експорт деревини

Четвер, 5 листопада 2015, 15:44

Держлісагентство ініціює внесення змін до закону про мораторій на експорт деревини.

Про це заявив Голова Державного агентства лісового господарства Олександр Ковальчук, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, законодавчі зміни у сфері експорту лісоматеріалів недосконалі і через "правові колізії" фактично не можуть бути виконані.

Глава держагентства зазначає, що сертифікати на пиломатеріали видаються підприємствам разом з товарно-транспортною накладною. Однак оскільки не завжди попередньо відомо, яка саме продукція буде виготовлена і скільки знадобиться сировини, виконати цю вимогу неможливо.

Реклама:

Норма, згідно якої ці документи видаються тільки першому покупцеві, обмежує внутрішню торгівлю і подальший експорт, наголошують в агентстві.

"Більше того, багато лісокористувачів реалізують товар залізничним транспортом і для них супровідний документ - залізнична накладна. У законі цей момент ніяк не проясниться і, таким чином, такі підприємства не можуть отримати сертифікат і експортувати", - пояснив Ковальчук.

Він повідомив, що подібні технічні нестиковки перешкоджають виконанню закону і розробці передбачених ним же документів, у тому числі порядку видачі сертифікатів.

Разом з тим агентство завершило цю роботу над сертифікатом і передало готовий проект на узгодження, повідомляють у відомстві.

"З кінця серпня ми направили в Міністерство економічного розвитку і торгівлі кілька пропозицій щодо внесення змін до закону, щоб усунути ці колізії. Обговорювали це питання з депутатськими фракціями, просили прискорити процес. Однак на сьогодні жодне з них не прийнято", - повідомив Ковальчук.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!