Золотовалютні резерви в жовтні зросли на 1,5%

Четвер, 5 листопада 2015, 14:27

Золотовалютні резерви НБУ в жовтні збільшилися на 0,188 мільярдів доларів, або на 1,5%, - до 12,962 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Збільшення резервів відбулося насамперед за рахунок купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку України. У жовтні Нацбанк придбав на міжбанківському ринку 300,5 млн доларів. Значна частка із цих коштів (295,5 млн доларів) була придбана на аукціонах", - пояснив НБУ.

Як зазначили в НБУ, міжнародні резерви поповнилися за рахунок надходжень від банку KFW (Німеччина) на користь уряду України у розмірі 199 млн євро.

Реклама:

Крім того, регулятор також наголосив, що зростання резервів відбулося незважаючи на платежі з погашення та обслуговування державного та гарантованого державного боргу в іноземній валюті, на які в жовтні було спрямовано 95,7 млн доларів, із них 13,2 млн доларів - на обслуговування за державними цінними паперами.

Водночас НБУ уточнює, що в жовтні здійснив інтервенції з продажу іноземної валюти на 46,5 млн доларів, з яких 37,5 млн доларів продано під час голландського аукціону 30 жовтня

"Ми плануємо отримати третій транш кредиту, який дасть змогу збільшити міжнародні резерви НБУ до 15 млрд доларів", - заявила Гонтарева.

Згідно з повідомленням, нині обсяг міжнародних резервів України достатній для виконання зобов'язань і поточних операцій уряду та Нацбанку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: