"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін хоче зробити зовнішній борг Києва державним

Четвер, 5 листопада 2015, 14:07

Мінфін планує перевести зовнішній борг Києва до державного боргу.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на початку сесії Київради, повідомляє прес-служба КМДА.

"Сьогодні ми зібралися, щоб ухвалити важливе рішення для Києва та в інтересах його мешканців. Ми повинні визначитися щодо погодження попередніх умов реструктуризації зовнішнього боргу столиці. І ухвалити оптимальне рішення в сьогоднішній ситуації. Йдеться про відкриту пропозицію кредиторам – що Київ пропонує їм замість існуючих боргових зобов'язань", - зазначив Кличко.

Мер Києва підкреслив, що мораторій на виплату боргу, рішення про який Київрада ухвалила раніше, не скасовується. І діятиме до повної домовленості з кредиторами.

Реклама:

"Керуючись виключно інтересами столичної громади, киян, ми домовилися з українським урядом, Міністерством фінансів про наступну відкриту пропозицію кредиторам: у рамках боргової операції Міністерство фінансів України планує перевести зовнішній борг Києва до державного боргу. Тобто, йдеться про зменшення боргового навантаження на бюджет столиці (на 25 відсотків)", - наголосив Кличко.

Мер підкреслив, що ухвалення цього рішення дасть можливість зняти фінансове навантаження на Київ на суму в розмірі 5 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: