"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" заборгував "Укргазвидобуванню" майже 9 мільярдів гривень

Четвер, 5 листопада 2015, 12:19

Заборгованість НАК "Нафтогаз" перед "Укргазвидобуванням" за спожитий природний газ власного видобутку станом на 1 листопада 2015 року становить 8 733,4 млн грн.

Про це йдеться у листі "Укргазвидобування" до голови НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва, який є у розпорядженні "ЕП".

Як зазначається у листі, "Нафтогаз" здійснював закачування до підземних сховищ обсягів природного газу переданих "Укргазвидобування" для їх реалізації протягом осінньо-зимового періоду, оплата за які зможе надійти на рахунки товариства лише після їх реалізації споживачам, у листопаді-грудні 2015 року.

Крім того, у листі зазначається, що заборгованість "Укргазвидобування" перед Державною фіскальною службою становить 5 535,0 млн грн.

Реклама:

"Щоб уникнути блокування діяльності товариства, "Укргазвидобування" просить у "Нафтогаз" провести розрахунки в листопаді поточного року за спожитий газ не менше як 8 500, 0 млн грн", - зазначено у документі.

В "Укргазвидобуванні" попереджають, що у випадку невиконання своїх зобов’язань перед держбюджетом, у ПАТ з'явиться податковий борг, а це дасть право ДФС здійснювати адмінсанкції до товариства.

"Це дасть право фіскальним органам застосувати адміністративні санкції у вигляді арешту активів із подальшою їх реалізацією, блокування операцій на рахунках і т.д, що становить загрозу стабільності фінансово-господарської діяльності компанії", - йдеться у листі. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!