Тендер на 4G-частоти проведуть у грудні 2017 року

Понеділок, 30 листопада 2015, 20:33

Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо впровадження системи рухомого зв'язку четвертого покоління 4G, згідно з яким тендер на отримання частот із використанням технології LTE у грудні 2017 року.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну №1232 від 11 листопада.

Згідно з документом, до кінця року має бути затверджено технічне завдання на виконання науково-дослідної роботи щодо заходів із впровадження 4G, а також має бути відібрана іноземна компанія-консультант, яка проведе дослідження.

Відбором консультанта займатимуться суб'єкти ринку телекомунікацій. Укладення договору заплановано на грудень.

Реклама:

На здійснення науково-дослідної роботи, згідно з планом, відводиться період з грудня поточного до листопада наступного року.

Далі передбачена законодавча робота, зокрема внесення в законодавство понять "рефармінг" і "технологічна нейтральність" і забезпечення застосування процедур для виділення, розподіл і користування РЧР на об'єктивній, пропорційній та прозорій основі (заплановано на лютий 2017 року).

Після цього мають бути внесені зміни до Національної таблиці радіочастот і План використання радіочастот.

Водночас у період з листопада поточного року до червня 2017 року має бути затверджено і виконано план зі звільнення частот у діапазоні 790-862 МГц від радіоелектронних засобів радіомовної служби (телебачення) для впровадження на них технології LTE.

На червень 2017 року також заплановане вивільнення частот у діапазоні 694-790 МГц і вжиття заходів щодо забезпечення електромагнітної сумісності та спільної роботи радіоелектронних засобів спеціальних користувачів та загальних користувачів технології LTE.

На грудень 2017 року уряд запланував проведення рефармінгу (перерозподілу частот) і впровадження технологічної нейтральності на основі специфікацій 3GPP.

Остаточно план буде виконано, коли в грудні 2017 року буде проведено тендер, що забезпечить "суб'єктам ринку телекомунікацій на конкурентній основі право на користування РЧР із використанням технології LTE, зокрема і пакетами в різних діапазонах, переможцями якого будуть визнані учасники, що виконали всі умови та запропонували найбільшу ціну за відповідну смугу".

Як повідомлялося, в липні 2015 року оприлюднено указ президента, згідно з яким запровадження стандартів зв'язку четвертого покоління передбачається в 2017 році.

Вісім операторів зв'язку вже виявили зацікавленість у цьому процесі, зокрема "трійка" основних гравців мобільного ринку України.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: