Україна обіцяє виконувати більш жорсткі зобов'язання щодо парникових газів

Понеділок, 30 листопада 2015, 19:43

Рівень викидів Україною парникових газів після завершення відновлення Донбасу буде значно нижчий, ніж зафіксовано в її національних зобов’язаннях.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на конференції ООН з питань змін клімату в Парижі.

"Ми і далі дотримуємося свого зобов’язання про те, що рівень викидів (парникових газів) у 2030 році становитиме 60% від рівня 1990 року", - сказав він.

"Насправді ми, після того, як завершимо відновлення Донбасу, матимемо рівень значно нижчий за той, що зафіксований у наших національних зобов’язаннях", - заявив Порошенко.

Реклама:

Водночас, за словами президента, російська агресія на Донбасі спричинила і менш видимі за знищені будівлі та інфраструктуру наслідки. Зокрема, він заявив про високий рівень забрудненості атмосфери, води, флори і фауни, спричинений війною.

"Гібридна війна привела до гібридних наслідків. Вони є менш видимі, але не менш руйнівні… Задля досягнення кліматичних цілей ми повинні вирішити конфлікт на Донбасі", - наголосив Петро Порошенко.

"Новий український Донбас має бути у фокусі енергоефективності", - заявив він.

За його словами, нова угода щодо клімату має застосовуватися до всіх країн, має забезпечувати ринковий та неринковий інструмент і всі країни повинні мати доступ до цих інструментів.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!