"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і ЄС узгодили законопроект про електронні держзакупівлі

Понеділок, 30 листопада 2015, 15:14

Законопроект щодо електронних державних закупівель був узгоджений експертами України та ЄС.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова департаменту державних закупівель Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олександр Стародубцев.

"Ми узгодили з європейцями наш законопроект", - написав він.

Згідно з законопроектом, усі торги з 1 січня 2017 року відбуватимуться в електронному форматі.

Реклама:

За словами Стародубцева, головним питанням з боку європейських експертів стало регламентоване законопроектом обов'язкове проведення електронних аукціонів, хоча така норма не передбачена директивами ЄС.

"Після довгого обміну аргументами головний експерт ЄС з цієї теми Жан-Ів Мюйль махнув рукою і сказав: "...Ну добре, ви ж пам'ятаєте, що це тимчасовий захід для боротьби з корупцією...", і підтвердив готовність ЄС прийняти наш обов'язковий аукціон у новому законі", - повідомив чиновник.

Як відомо, Кабінет Міністрів України 19 листопада схвалив законопроект про публічні державні закупівлі, що передбачає перехід усіх замовників на електронну систему до 1 січня 2017 року. При цьому законопроект стосується публічних закупівель, сума яких перевищує 50 тис. грн, але не більше граничної суми, що встановлюється Кабінетом міністрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна рада не знайшла голосів для розгляду урядового законопроекту №3224, який необхідний, щоби запровадити з 1 січня 2016 року паспорт громадянина України у формі ID-картки та принципово нову систему ідентифікації осіб на основі Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР).

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: