НБУ дотримуватиметься гнучкої курсової політики - Гонтарева

Понеділок, 30 листопада 2015, 14:20

Національний банк України в найближчі п'ять років дотримуватиметься гнучкої курсової політики щодо курсу національної валюти.

Про це повідомила глава центробанку Валерія Гонтарева в доповіді на курсі лекцій "Макроекономіка від перших осіб: гроші, центробанк, політика", організованому в Києві Vox Ukraine, Київською школою економіки та НБУ 28-29 листопада, передає "Інтерфакс-Україна".

"Усі дуже часто плутають вільну конвертованість гривні і те, що називається гнучкий курс. У нас гнучкий курс. У нас немає вільно конвертованої валюти, і я вам скажу, що на горизонті наступних п'яти років я вільно конвертовану валюту не бачу. Я бачу валютне регулювання, ліберальне, і наш гнучкий курс", - зазначила глава центробанку.

Як повідомлялося, НБУ постановою №581 від 3 вересня продовжив дію антикризових заходів, введених у 2014-2015 роках, ще на три місяці - до 4 грудня 2015 року.

Реклама:

Зокрема, зберігаються вимоги обов'язкового продажу 75% валютної виручки та її повернення в Україну в 90-денний термін, добові ліміти на продаж в одні руки інвалюти в 3 тисяч гривень і на видачу готівкових коштів у нацвалюті через каси та банкомати в 300 тисяч гривень.

НБУ допускає зняття адміністративних обмежень на валютному ринку до середини 2016 року за умови сприятливої ситуації у фінансовому секторі.

Крім того, центробанк має намір скасувати декрет про валютне регулювання, датований 1993 роком, замінивши його новим валютним регулюванням. Відповідні зміни очікуються до середини наступного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!